Alle voordelen van stalen loodsen op een rij

Het (laten) bouwen van een nieuwe loods vergt een hele investering van uw onderneming. We beseffen maar al te goed dat dit een beslissing is die niet over één nacht ijs gaat, en dat u zich goed wenst te informeren over alle mogelijkheden.

Als ‘Innovators in Steel Buildings’ ontwerpen, ontwikkelen en produceren wij stalen gebouwen volgens de strengste kwaliteitsnormen. Frisomat is dé partner als u een stalen loods wenst te bouwen ter uitbreiding van uw onderneming. Loodsen en bedrijfsgebouwen in staalconstructie zijn geschikt voor zeer veel verschillende toepassingen, denk bijvoorbeeld aan:

productiehallen
magazijnen
landbouwloodsen
vliegtuighangars
veestallen
sporthallen
opslagloodsen
showrooms

Welke voordelen een stalen loods uw organisatie allemaal kan bieden? Die zetten we hieronder graag voor u op een rij.

Snellere doorlooptijd

Bouwen met staal betekent snel bouwen en daardoor ook sneller return on investment bekomen. Er zijn een aantal redenen waardoor een loods in staal snel gerealiseerd kan worden:

Prefabricage

Alles wordt voorbereid in onze fabrieken. Dat zorgt ervoor dat de loods ter plekke enkel in elkaar gezet dient te worden. Dat is voor ons team van experts een klus die vlot verloopt.

Het terrein is sneller bouwklaar

Koudgevormd staal is een sterk, maar licht materiaal. Dat betekent dat de fundering voor een stalen loods minder zwaar hoeft te zijn dan bij traditioneel bouwen. Er is dus minder tijd nodig voor de voorbereidingen, waardoor uw terrein eerder bouwklaar is.

Geen droogtijd

Staal hoeft – in tegenstelling tot beton – niet te drogen. Wanneer uw loods staat, is deze meteen gebruiksklaar.

Koudgevormd staal

Wij werken bij Frisomat alleen met koudgevormd staal. Eén van de voordelen hiervan is dat dit staal geen nabehandeling nodig heeft en dus eerder gebruiks- en bouwklaar is.

MILIEUVRIENDELIJK

Bouwen met staal betekent milieuvriendelijk bouwen. Staal is op veel gebieden beter voor het milieu dan andere bouwmethoden:

! Staal is 100% recycleerbaar, zonder dat uw gebouw daarbij verliest aan kwaliteit. Een stalen loods laat het perfect toe om gedemonteerd te worden en op een andere locatie weer opgebouwd te worden. Hierdoor verkleint uw ecologische voetafdruk.

! Staal laat minder afval achter op de werf, doordat een stalen loods perfect in de fabriek al op maat kan worden gemaakt.

! Koudgevormd staal (het materiaal dat wij bij Frisomat hanteren) hoeft niet nabewerkt te worden, wat veel extra ‘fabriekshandelingen’ (en de belasting op het milieu die daarbij hoort), bespaart. Daarnaast is dit soort staal lichter en dunner, waardoor er minder containers en vrachtwagens nodig zijn om het op de plaats van bestemming te krijgen.

! Wij kopen bij Frisomat systematisch staal in. Dat is niet alleen gunstig voor de inkoopprijs van het staal (en uiteindelijk dus voor de prijs van uw loods), maar dat betekent ook dat het staal per boot vervoerd kan worden, waardoor we het transport per vrachtwagen kunnen beperken.

Gaat jaren mee

Wanneer u investeert in een nieuwe loods voor uw onderneming, zou dit een investering moeten zijn die jaren meegaat. Dit is een garantie als u bouwt met staal. U kiest ook voor een bouwoplossing die meegroeit met uw organisatie.

Weinig onderhoud
Stalen gebouwen zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Elke stalen plaat die gebruikt wordt voor de bouw van uw loods, is gegalvaniseerd met een zinklaag van 275 gram per vierkante meter. Op die manier wordt uw loods perfect beschermd tegen corrosie en gaat ze jaren mee. Uiteraard dienen de goten en de toegangspoorten in de loods wel regelmatig te worden onderhouden.

Modulair karakter
Al onze loodsen hebben een modulair karakter. Dat betekent dat ze bij groei van uw bedrijf gemakkelijk zijn uit te breiden, zowel in lengte als in breedte.

RUIMTEBESPAREND EN UITERST EFFICIËNT

Met een staalconstructie kunt u grote overspanningen bekomen, zonder de nood aan tussenkolommen, en dat tot een breedte van wel 60m. Het voordeel van deze grote overspanningsbreedte is dat u veel meer ruimte hebt in uw loods en u deze ook veel efficiënter kunt inrichten. U kunt uw loods bovendien voor een uiterst brede waaier aan toepassingen gebruiken. En ook naar opslag van materialen en goederen toe, biedt een stalen loods meer efficiëntie, simpelweg omdat u niet gehinderd wordt door tussenkolommen.

AANPASBAAR AAN UW ORGANISATIE

Afhankelijk van de sector waarin u werkzaam bent en de toepassing waarvoor u de loods gaat gebruiken, heeft u te maken met bepaalde omgevingsfactoren of wensen die van belang zijn bij de inrichting van uw loods. We sommen enkele voorbeelden op:

– Gaat u uw stalen loods gebruiken voor het houden van vee of het opslaan van landbouwgoederen, dan is het klimaat in de loods van cruciaal belang. Klimaat- en ventilatie-oplossingen zijn perfect integreerbaar in uw loods.
– Gaat uw loods dienen als opslag voor goederen die online verkocht worden, dan is de inrichting en opstelling van uw workflows van groot belang (orderklaarpakken, inpakken, verzenden, enzovoort)
– Wordt uw loods gebruikt als showroom dan heeft de look and feel van uw gebouw – zowel langs buiten, als binnenin – meer aandacht nodig.

Door de flexibiliteit van staal en de ruimte die het bespaart, kan uw loods worden aangepast naar de noden van uw sector en uw specifieke situatie. Bij Frisomat hebben al de meest uiteenlopende projecten gerealiseerd. Als u een kijkje neemt bij onze projecten, krijgt u een goede indruk van de mogelijkheden. Wenst u liever eens de toepassingen van een specifieke sector te bekijken? Wij hebben onze toepassingen gebundeld in industriebouwland- en tuinbouw en sport- en recreatie.

Wenst u eens te sparren met een professionele partner over de bouw van een stalen loods? Onze experts staan graag voor u klaar! U kunt ten alle tijden uw gegevens achterlaten, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op!

This site is registered on wpml.org as a development site.