Een loods bouwen: factoren die de prijs bepalen

Het bouwproces van uw loods bestaat uit een hele reeks keuzes. Afhankelijk van uw noden en wensen, verschilt ook de prijs van een loods. Op de vraag “Wat is de prijs voor het bouwen van een loods?” kan dan ook geen eensluidend antwoord worden gegeven. Maar door op voorhand de zaken op te lijsten die u belangrijk vindt voor uw loods, kan u zich al wel een idee vormen over het totale kostenplaatje. Door u op voorhand goed te informeren over de verschillende factoren die een invloed hebben op de kostprijs van uw loods, kan u bepalen wat u noodzakelijk acht, en wat niet.

Fluctuatie van de staalprijs

De grondstof voor het bouwen van een loods geeft een aanzienlijke doorslag op de kostprijs. De prijs ervan is continu onderhevig aan verandering, en dus sterk bepalend voor het kostenplaatje op het einde van de rit.

Bovendien speelt de grootte van het gebouw ook een belangrijke rol. Hoe groter, hoe meer staal nodig is, en hoe sterker schommelingen kunnen doorwegen op de prijs van uw loods.

Naast de staalbouw zelf, komt deze grondstof ook voor in de andere staalproducten van een loods. Zo kan u onder meer kiezen voor stalen wandplaten, sandwichbekleding, stalen poorten, enzovoort.

Bouwt u een stalen loods bij Frisomat, dan merkt u veel minder van deze fluctuatie van de staalprijs. Wij kopen namelijk 1 keer per jaar een gigantische voorraad staal aan, op het meest voordelige moment. Zo heeft de doorslaggevende prijs van staal minder impact op uw stalen loods. U geniet dus altijd van een voordelige staalprijs.

Fundering = fundamenteel

Op een kwaliteitsvolle fundering mag u zeker niet besparen. De vloerconstructie is namelijk de basis voor het bouwen van een loods. Zonder sterke en degelijke fundering, daalt de stevigheid ervan aanzienlijk. De keuze van fundering kan in prijs sterk verschillen. De mogelijkheden zijn dan ook zeer uiteenlopend, van een betonvloer tot stelconplaten, chemische ankers en zelfs kleine plaatselijke funderingsblokken. Wij informeren u graag welke vloerconstructie voor uw toepassing aangeraden is. Zo betaalt u zeker niet te veel.

Door te kiezen voor koudgevormd staal, moet de fundering minder zwaar zijn. De lichtgewicht koudgevormde stalen gebouwstructuren ontwikkeld door Frisomat, betekenen dan ook een aanzienlijke prijsverlaging voor wat betreft de fundering. In vergelijking met klassieke staalbouw spaart u dan ook heel wat uit.

Toepassing van uw loods

Afhankelijk van de bestemming van het gebouw, kiest u voor bepaalde opties die niet bij elke loods aanwezig zijn. Optionele zaken komen natuurlijk niet zonder een prijskaartje. Ga daarom vooraf na of u ze nodig heeft voor de toepassing van uw loods of niet. Als u niet zeker bent, of raad nodig heeft, bespreek dit dan met Frisomat. Met vakkundig advies weet u meteen wat voor u de beste keuze is.

Is isolatie een must?

Sommige activiteiten vereisen dat de loods verwarmd wordt. Van zodra u zorgt voor verwarming van het gebouw, dient u ook rekening te houden met een goede isolatie. Om de warmte binnen te houden, en de koude buiten, valt de noodzaak hiervan niet te onderschatten. Dit brengt uiteraard extra kosten met zich mee. Heeft u geen verwarming, nodig, dan hoeft de isolatie van uw gebouw niet uitermate krachtig te zijn. Afhankelijk van uw activiteit kan u ook opteren voor een niet-geïsoleerde loods, uitgerust met een anti-condensatielaag in het dak. Deze laag wordt aangebracht tijdens het productieproces en zorgt ervoor dat condensatie geen kans krijgt om neer te druppelen op uw waardevolle goederen.

Multifunctionele loods?

Naast een stalen opslagruimte of magazijn, kan u ook kantoren integreren in uw loods. Zo krijgt het gebouw meteen een multifunctioneel karakter.

Voor het creëren van kantoorruimte of mezzanine in uw loods, moeten enkele zaken toegevoegd worden aan de basis. Zo heeft u onder meer extra binnenmuren nodig, uitgebreidere elektrische voorzieningen en sanitair. Maar ook een keuken is een meerwaarde voor een kantoor.

Met een multifunctionele loods spaart u echter ook heel wat uit. U moet namelijk niet twee gebouwen voorzien, maar zorgt voor een compacte creatie, onder één dak.

Brandveiligheid voorop

Hoe groter de omvang van het gebouw, hoe meer kosten gepaard gaan met de brandveiligheid ervan. Ook de toepassing waarvoor de loods gebruikt wordt, bepaalt mee de uitgaven voor brandveiligheid. De afmetingen en toepassing van uw loods bepalen namelijk gedeeltelijk de regels rond brandveiligheid. Uiteraard wilt u ook voldoen aan die wetgeving. Bij een grote loods zijn ingrijpende structurele aanpassingen noodzakelijk. Die kunnen de prijs voor het bouwen van uw loods merkbaar doen toenemen. Als experts maken wij graag tijd vrij om u deskundig advies te verlenen omtrent de gangbare regels.

Lichtinval biedt extra luxe

De hoeveelheid en het soort ramen in uw loods bepalen voor een groot stuk de prijs van uw loods. Een lichtstraat zorgt voor optimaal licht in de hal, wat de sfeer voor werknemers aangenamer maakt. Wilt u kantoren of een toonzaal integreren, dan haalt u het best zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen. Afhankelijk van uw wensen, kunnen de prijzen ook hierin variëren.

Technische snufjes

Een aantal technieken mogen niet ontbreken in uw loods. Andere zijn eerder een luxe-optie die u erbij kan nemen. Afhankelijk van uw noden en uw budget, maakt u de juiste keuze. Onderstaande lijst bevat enkele noodzakelijke en niet-noodzakelijke elementen die verwerkt kunnen worden in een (industrieel) gebouw. Op basis van wat u nodig acht, stijgt de bouwprijs van uw loods.

Elektrische voorzieningen

Zonder elektriciteit heeft u geen mogelijkheid tot verwarming of verlichting. Dit is een basis die bijna elke loods nodig heeft.

Verlichting

Voor een goed zicht in uw loods, is voldoende licht een absolute vereiste. Natuurlijk licht kan u steeds creëren met ramen, maar daar heeft u na het ondergaan van de zon niet veel aan. Daarom is ook kunstmatige verlichting een noodzaak. Bovendien is noodverlichting ook steeds verplicht.

Verluchting

Om een gezond klimaat met voldoende zuurstof voor werknemers te creëren, en om onaangename geuren tegen te gaan, is ook een goede verluchting uitermate belangrijk.

Verwarming

Zoals hierboven al aangehaald, kan u opteren om uw loods te verwarmen. Naast de verwarming, moet u dan ook extra isolatie voorzien.

Zonnepanelen

Heeft uw bedrijf een duurzaam karakter, en wil u daarom graag (gedeeltelijk) met duurzame energie aan de slag? Dan kan u zonnepanelen laten plaatsen op het dak.

Inbraakbeveiliging

Om u te waarschuwen bij onverwachte bezoekers, kan u een beveiliging laten installeren tegen inbraak. Zo wordt u steeds verwittigd wanneer iemand onbevoegd uw terrein betreedt.

Locatie

Ten slotte bepaalt de plaats waar u bouwt ook in zekere mate de kostprijs. De ene gemeente of stad is de andere niet. Zo moet u in bepaalde gemeenten aan veel meer (en strengere) eisen voldoen. Denk maar aan het aantal waterputten en de minimumhoeveelheid groenaanleg. Dit moet u steeds goed onderzoeken voordat u overgaat tot de aankoop van een bouwgrond. Bovendien bepaalt ook de ondergrond mee de vereisten voor de constructie van uw stalen loods. Dit kan extra kosten met zich meebrengen voor wat de fundering betreft. Daarnaast dient u, wanneer u bijvoorbeeld bouwt in overstromingsgebieden, rekening te houden met meerdere zaken.

Een loods bouwen

Kent uw bedrijf een stevige groei, en heeft u een nieuwe loods nodig wegens plaatstekort? Of gaat u van start met een nieuw bedrijf waarvoor u een kwalitatieve opslagruimte nodig heeft? Dan bent u bij Frisomat aan het juiste adres. Wij zijn de ideale partner voor staalbouw, zowel in de industriebouwland- & tuinbouw, als sport & recreatie. Wij bespreken samen met u de verschillende mogelijkheden, en komen zo tot de prijs voor het bouwen van uw loods.

Frisomat werkt steeds nauw samen met u. Zo ontdekken wij uw noden en wensen, en leveren wij een loods die volledig voldoet aan uw verwachtingen. Onze flexibiliteit toont dat we rekening houden met de vereisten voor uw loods. Met onze expertise en uw ideeën, realiseren wij een loods waar u uitermate tevreden van zal zijn.

Interesse of nood aan meer informatie? Neem gerust contact op met ons, wij helpen u graag verder. Voor een vrijblijvend gesprek en bezoek aan onze showroom kan u ook steeds bij onze hoofdzetel in Wijnegem terecht.

Wenst u zich eerst wat verder te oriënteren, wellicht vindt u in onze andere artikelen de informatie die u zoekt!

De mogelijkheden van een staalconstructie voor uw loods op een rij
Stalen loodsen voor de landbouw: een perfecte match!
De verschillen tussen bouwen met staal versus bouwen met beton

This site is registered on wpml.org as a development site.