Een loods bouwen met een staalconstructie? dit zijn de mogelijkheden

Dat een loods stevig en robuust moet zijn, staat buiten kijf. Daarom kiezen veel bedrijven een staalconstructie voor hun loods. Een stalen loods kent veel voordelen t.o.v. een loods in beton. Bovendien zijn er oneindig veel mogelijkheden. Voor welke toepassing u ook een loods wil bouwen, Frisomat zorgt voor een oplossing in de vorm van een kwalitatieve stalen loods. Wij zijn expert in verschillende sectoren en lichten hieronder graag de mogelijkheden en voordelen van een loods in staalconstructie voor deze sectoren toe.

Industriegebouw met staalconstructie

Industriegebouwen kennen veel verschillende toepassingen en voor welke toepassing u ook een loods wil bouwen, een staalconstructie is een perfecte keuze. Een loods met staalconstructie kunt u inzetten voor elke productie- en verwerkingssite. Een stalen loods is:

– snel gebouwd
– goed isolerend
– flexibel aanpasbaar
– geschikt om een grote, kolomvrije spanwijdte te overbruggen

Hieronder vindt u een overzicht van verschillende toepassingen binnen de industriebouw en hoe de inzet van een stalen loods daar een goede oplossing is.

Productiehallen

Productiehallen
Een goed georganiseerd werkproces is één van de belangrijkste kenmerken als u producent bent. Om een goed georganiseerd werkproces te kunnen faciliteren, moet u de beschikking hebben over een scala aan mogelijkheden. Met de stalen productiehallen van Frisomat, kunt u uw werkproces volledig naar uw hand zetten en inrichten zoals u dat wenst, wat uw Return on Investment zal bespoedigen.

Met onze modulaire oplossing kunt u eenvoudig veranderingen doorvoeren als de capaciteit van uw bedrijf daarom vraagt. Uw productiehal uitbreiden of verplaatsen vormt geen probleem, wat heel wat flexibiliteit geeft om te groeien. En doordat onze loodsen gebouwd worden met koudgevormd staal, kunnen wij een kortere leveringstermijn aanbieden. Hierdoor kan sneller de continuïteit van uw activiteiten gegarandeerd worden. Ook bij eventuele verbouwingen of uitbreidingen, hoeft het werk niet lang stilgelegd te worden.

Magazijnen

Met een magazijn in staalconstructie creëert u een werkplek met goed geïsoleerde wanden, vlotte toegangsmogelijkheden en een goed geïsoleerd dak. Daarnaast kunt u, door de vrije overspanning tot 60 m, optimaal gebruik maken van de ruimte en een efficiënte werkplek creëren voor uw medewerkers.

Bulkopslag

Ook wanneer uw ondernemerschap zich richt op industriële bulk biedt een loods met staalconstructie de ideale oplossing als opslagplaats, of het nu zand, grind, baksteen, groen- of bouwafval betreft. Met staal heeft u de vrijheid om de loods voor bulkopslag volledig op maat in te richten. Denk daarbij aan een ruime toegangspoort of een open zijde. Dit kan bijvoorbeeld het aan- en afrijden van kippers en dumpers aanzienlijk vergemakkelijken. Vaak zien wij bij loodsen voor bulkopslag dat er gebouwd moet worden op een betonrand van enkele meters. Dat levert voor onze loodsen geen enkel probleem op.

Showrooms & werkplaatsen

Naast de productiegerichte industriële werkzaamheden die uitgevoerd worden in een industriegebouw, kan u ook opteren om een kantoor of toonzaal te integreren in uw stalen loods. Aangezien de wensen, doelen en het imago van iedere onderneming uniek zijn, is het ook noodzakelijk dat een loods met werkplaats of showroom volledig gepersonaliseerd kan worden.

Daarin biedt staal zich aan als de ideale oplossing. Het werken met koudgevormd staal, biedt ons een grote mate van flexibiliteit in de realisatie van uw loods, ongeacht de toepassing of de gewenste uitwerking. Zo kunnen we werken in de kleuren van uw huisstijl en denken we mee om van uw loods een gewenst visitekaartje te maken.

Land- en tuinbouw

Is uw bedrijf actief in de land- en tuinbouw, dan is voldoende ruimte om efficiënt te kunnen werken een belangrijke vereiste. Bovendien heeft ieder product en elke deelsector zijn eigen noden, wat heel wat flexibiliteit vereist van het gebouw dat hiervoor ontworpen wordt. In staal vindt u wat u zoekt om tot een kwaliteitsvolle constructie te komen.

Opslagruimtes

Wanneer u werkt met speciale landbouwuitrustingen zoals tractors, wenst u deze optimaal te beschermen tegen weersinvloeden. Weersomstandigheden – zoals regen of vrieskou – kunnen namelijk de functionaliteit van dergelijke machines aantasten. Daarnaast moet het makkelijk zijn om uw machines te onderhouden. U opteert in dat geval het beste voor een opslagruimte met grote toegangspoorten, weinig tussenkolommen, goede isolatie en veel lichtinval. Een stalen loods als opslagruimte biedt u al deze oplossingen.

Opslag van groenten en fruit

De opslag van groenten en fruit vereist een gespecialiseerde aanpak. Zo dient er rekening gehouden te worden met een optimaal gezond luchtmilieu en goede klimaatbeheersing. In een stalen loods kunnen intelligente ventilatiesystemen geïntegreerd worden, zo kunt u de manier van isoleren aanpassen naar gelang de behoefte en, indien nodig, is het ook mogelijk om koelruimtes te laten integreren. Dat maakt een stalen loods uitermate geschikt voor de opslag van groenten en fruit.

Stallen voor vee

Het houden van vee vergt meer dan enkel een loods waarin u ze kunt stallen. Technologieën voor het welzijn van uw vee; borstels die koeien aaien, lampen die kippen warm houden, enzovoort moeten perfect integreerbaar zijn in de structuur van uw loods. Daarnaast moet het onderhoud van deze technologieën op een gebruiksvriendelijke en efficiënte manier kunnen gebeuren.

Door te werken met een staalconstructie voor uw veestallenpluimveestallen en varkensstallen, kunt u uw vee een aangenaam onderkomen bieden en alle gerelateerde werkzaamheden op een efficiënte manier uitvoeren. Ook hier regelt een goede isolatie de klimaatbeheersing in de stallen, net zoals geïntegreerde ventilatiesystemen ervoor zorgen dat de gezondheid van het vee niet in het gedrang komt. Wenst u uw stal liever open te laten aan de zijkant en te werken met vliegengaas voor natuurlijke ventilatie? Ook dat is geen probleem.

Sport- en recreatiegebouwen

Ook voor ontspanningsdoeleinden kan u kiezen voor een loods met staalconstructie. Voor sporthallen of maneges biedt een staalconstructie de ideale oplossing. Maar ook voor opslag van verzamelstukken kan u zich beroepen op een stalen gebouw. Daarnaast biedt een loods uit staal ook voor vliegtuighangars verschillende voordelen. Met de mogelijkheid tot verschillende afmetingen en verscheidene types deuren en poorten, realiseert Frisomat een stalen loods voor uw vliegtuig, volledig op maat. Bovendien blijven uw vliegtuigen ook wind- en vochtvrij staan, wat hun levensduur aanzienlijk verlengd.

Tijdelijke gebouwen

Door gebruik te maken van staal, kan de bouw van uw loods heel wat meer vaart krijgen ten opzichte van andere bouwtypes. Dat maakt het interessant om bij een tijdelijke constructie te kiezen voor staal. Naast een snelle opbouw, is ook de afbraak of verplaatsing van dergelijk gebouw in een mum van tijd gereed. Frisomat ontzorgt u en biedt praktische oplossingen, ook voor tijdelijke projecten!

Wenst u zich eerst wat verder te oriënteren, wellicht vindt u in onze andere artikelen de informatie die u zoekt!

Wat bepaalt de prijs van bouwen van een stalen loods?
Zijn stalen loodsen ook geschikt voor de landbouw?
Wat komt er allemaal kijken bij het bouwen van een loods

This site is registered on wpml.org as a development site.