Ondertekening samenwerkingsakkoord

Internationale industriebouwer Frisomat ontwerpt, produceert en monteert het nieuwe magazijn en distributiecentrum voor Sociedade Produtora De Adubos Compostos S.A.

Ondertekening samenwerkingsakkoord tijdens staatsbezoek in Lissabon

Internationale industriebouwer Frisomat ontwerpt, produceert en monteert het nieuwe magazijn en distributiecentrum voor Sociedade Produtora De Adubos Compostos S.A. (SOPAC) in Portugal. De kunstmeststoffenfabrikant met hoofdkwartier in Spanje vond in Frisomat Portugal de ideale partner voor de uitbreiding van zijn filiaal in het industriepark Mitrena, in Setúbal. “We zijn trots dat we de samenwerking met SOPAC officieel ondertekenen tijdens het staatsbezoek van de Belgische koning Filip en koningin Mathilde aan Portugal van 22 tot 24 oktober 2018,” verzekert Kris Oorts, CEO van Frisomat. “Het zet ons akkoord alleen maar kracht bij.”

We shelter your business

In Setúbal, aan de voet van één van de belangrijkste zeehavens van Portugal, is SOPAC gespecialiseerd in de productie en distributie van kunstmeststoffen. Al sinds 1997 bouwt het van oorsprong Spaanse maakbedrijf zijn activiteiten uit. Vandaag is ook zijn filiaal in het industriepark Mitrena, in Portugal aan uitbreiding toe.

“SOPAC kwam met ons in contact via één van onze gerealiseerde gebouwen in Portugal,” weet Oorts. “Het feit dat we als industriebouwer wereldwijd actief zijn, maar ook sinds 1990 over een filiaal in Aveiro beschikken, is onze sterkste troef in dit verhaal. Bovendien bestaat Frisomat dit jaar 40 jaar,” gaat Oorts verder “en lokaal bouwen we met Frisomat Portugal op 27 jaar ervaring.” Door die uitgebreide expertise geniet SOPAC vandaag een oplossing die precies past bij zijn behoeften. “We gaan er bij Frisomat prat op om optimaal onderdak te bieden aan de activiteit van onze klant,” duidt Oorts. “Of hij nu zoekt naar een magazijn, productiehal en/of distributiecentrum, door het passende begeleidend advies en een oplossing op maat, is hij verzekerd van de juiste investering. Het vertaalt zich in ons motto ‘We shelter your business’.”

Opslag en distributie

Frisomat ontwerpt en produceert het nieuwe magazijn en distributiecentrum van de Spaanse kunstmeststoffen-fabrikant SOPAC en coördineert ook het transport vanuit haar hoofdkwartier in België. Ploegen van Frisomat Portugal monteren het gebouw nadien ter plaatse en staan garant als dienst na verkoop. “We zijn de enige internationale industriebouwer die dat complete proces beheerst,” voegt Oorts toe. “Het maakt ons snel en betrouwbaar als partner in het bouwproces. Precies die garantie willen we ook SOPAC bieden.”

Het gebouw heeft een vrije overspanning van 45 m, een lengte van 101 m en een goothoogte van 6,5 m. “Voorts blinkt het project uit in duurzaamheid,” aldus Oorts. “Voor onze industriegebouwen is 30% minder staal nodig in vergelijking met traditionele bouwtechnieken. En toch zijn ze even robuust. Door dit gewichtsvoordeel zijn ze bovendien makkelijk te transporteren en monteren. Meer dan 85% van onze productie is bestemd voor export.”

Samenwerkingsakkoord

Zo dus ook het gebouw voor SOPAC. Het project wordt op 23 oktober 2018 officieel bezegeld tijdens een staatsbezoek van de Belgische koning Filip en koningin Mathilde aan Portugal. “We zijn vereerd dat we onze samenwerking met SOPAC in het kader van dit bezoek plechtig kunnen ondertekenen,” concludeert Oorts. “We verheugen ons verder op de uitbouw van een duurzame relatie met SOPAC.”

Samen bekijken we jouw project

Op zoek naar een stalen loods? Frisomat heeft de perfecte oplossing in huis. Dankzij ons unieke bouwsysteem verloopt de montage bijzonder snel en efficiënt. Zo zie jij je droom in een mum van tijd werkelijkheid worden.