Frisomat blikt terug op 40 jaar innovatie en groei

“We blijven ons vanuit België uitbouwen als internationale industriebouwer”

“We blijven ons vanuit België uitbouwen als internationale industriebouwer”

Een ronde stalen constructie en een gezonde portie ondernemerschap en lef. Daaraan had Guy Somers exact 40 jaar geleden genoeg om Frisomat succesvol als industriebouwer te lanceren. De gebogen prefabhal zoals hij ze in 1978 op de markt bracht, werd al net zo snel één met het Belgische landschap als dat ze in het buitenland als zoete broodjes over de toonbank ging. Continue innovatie leidde vervolgens tot immer vernieuwende gebouwtypes. Internationale groei bleef niet uit. Productie-eenheden werden uitgebouwd in 3 landen, en filialen geopend op 14 locaties wereldwijd. “Het is boeiend om hier op een verjaardag als deze – 40 jaar al! – op te kunnen terugblikken,” licht de stichter van het bedrijf Guy Somers toe, “maar even enthousiast investeren we in de komende 40 jaar.”

Van gebogen prefabhal tot We shelter your business

Eenvoud in ontwerp, een gestandaardiseerde productie, en snelheid in montage bleek niet alleen de ongeëvenaarde succesformule van de gebogen prefabhal van Frisomat. Het is eveneens de staalharde garantie waarmee Frisomat zich tot op vandaag weet te onderscheiden. “Als enige internationale staalbouwer beheersen we het complete proces; van R&D, ontwerp en eigen fabricatie van alle componenten tot eigen transport, montage en dienst na verkoop van onze industriële gebouwen,” treedt CEO Kris Oorts bij. “Dat is uniek.” Niettemin houdt het daar niet op.

Frisomat staat vandaag ook garant voor een oplossing die precies past bij de behoefte van zijn klanten. Zo biedt het niet alleen onderdak aan hun activiteiten, maar beschermt het tegelijkertijd hun investering. “Voor die expertise bouwen we op 40 jaar ervaring,” aldus Oorts. “Of we nu een productiehal, vliegtuighangar of landbouwloods aanbieden, we hebben uitgebreide kennis in huis om ons als betrouwbare partner aan de klant voor te stellen.”

Van eenmanszaak tot internationale groep

“Waar ik vroeger alleen aan het roer van Frisomat stond, reken ik vandaag op de knowhow en het enthousiasme van een internationaal team van 450 medewerkers. Ook mijn kinderen staan met hart en ziel achter het project,” pikt Somers opnieuw in. “Als één familie brengen we onze bouwoplossingen vandaag wereldwijd aan de man.”

“Onze mensen zijn daarmee onze grootste kracht,” vult Oorts aan. “Ze voelen zich thuis in het familiebedrijf dat Guy in 1978 heeft opgericht.” Ondanks de onmetelijke groei van Frisomat sindsdien, staat of valt het bedrijf vandaag nog steeds met het aangaan van duurzame relaties. “Zowel tussen onze collega’s wereldwijd, als met onze klanten en leveranciers internationaal.”

40 jaar innovatie & groei

Vandaag wordt Frisomat 40 jaar. “Automatisch maak je bij zo’n verjaardag de balans op,” weet Somers. “Als ik terugblik, zie ik 40 jaar groei en gedreven innovatie door hard werk. Maar evenzeer vertrouw ik erop dat dit scenario de volgende 40 jaar Frisomat tekent.”

“Sowieso is onze succesvolle geschiedenis een stimulans om zelfs nog beter te doen in de toekomst,” treedt Oorts bij. “Ons vanuit België blijvend verder uitbouwen als internationale industriebouwer – dat is dan ook ons doel. Laat die komende 40 jaar Frisomat maar komen, wij hebben er alvast zin in!”

Samen bekijken we jouw project

Op zoek naar een stalen loods? Frisomat heeft de perfecte oplossing in huis. Dankzij ons unieke bouwsysteem verloopt de montage bijzonder snel en efficiënt. Zo zie jij je droom in een mum van tijd werkelijkheid worden.

This site is registered on wpml.org as a development site.