Frisomat en Cosimco versterken positie in Marokko

Een focus op industriebouw, en een verdere groei in Marokko. Het zijn de grondbeginselen van de kersverse samenwerking tussen Frisomat en Cosimco. Geen kruisbestuiving is idealer dan die tussen de respectievelijke industriële staalbouwer en algemene aannemer om de Marokkaanse markt met sleutel-op-de-deur projecten te veroveren.

Frisomat en Cosimco versterken positie in Marokko

Contract sterkt partijen tot aanbieden van sleutel-op-de-deur projecten
Wijnegem, 2 oktober 2017  – Een focus op industriebouw, en een verdere groei  in Marokko. Het zijn de grondbeginselen van de kersverse samenwerking tussen Frisomat en Cosimco. Geen kruisbestuiving is idealer dan die tussen de respectievelijke industriële staalbouwer en algemene aannemer om de Marokkaanse markt met sleutel-op-de-deur projecten te veroveren.  De bouw van deze projecten verzorgen Frisomat en Cosimco nu samen – onderling gesterkt in sales, marketing, ontwerp en uitvoering.  “We zijn klaar om verder naam te maken in de Marokkaanse bouwsector,” luidt het bij afgevaardigd bestuurder van Cosimco, Patrick Dua, en CEO van Frisomat, Kris Oorts.

Potentieel aanboren

Cosimco, sinds 2005 onderdeel van Willemen Groep, staat sterk in Marokko.  Gespecialiseerd in de algemene aanneming van productie-, kantoor- en logistieke gebouwen verzorgt het binnenkort de bouw van de Belgische ambassade in Rabat, stampte het al een logistiek centrum voor Danone uit de grond en schreef het de containerterminal van de haven van Tanger op haar palmares.  “Cosimco – sinds 2014 in Marokko actief – heeft daarmee al een reeks mooie projecten gerealiseerd,” vult Patrick Dua aan. “En dan is het potentieel van de Marokkaanse markt nog maar net aangeboord.  Er wordt recent immers sterk geïnvesteerd.”

Gegeerde prijs-kwaliteitsverhouding

Die positieve trend ervaart ook Frisomat.  “Zelf leverden we in Marokko nog maar net een industriële bakkerij af,” gaat Kris Oorts verder.  “Als producent van stalen industriegebouwen merken we veel interesse in onze Belgische prijs-kwaliteitsverhouding.  Hoge kwaliteit – van Belgische bodem – tegen een scherpe prijs, dat weet de markt duidelijk te smaken.”  Een bedenking die ook Cosimco zich terecht maakt. “Samenwerken met Frisomat spreekt vanuit die visie dan ook voor zich,” besluit Dua.

Sleutel-op-de-deur projecten

Om totaalprojecten te kunnen realiseren, bundelen Cosimco en Frisomat nu de krachten.  Enerzijds in de realisatie van de bouw, en anderzijds ondersteunend op vlak van sales, marketing en engineering. “Door ons partneriaat profiteert de klant van sleutel-op-de-deur projecten,” vertelt Dua.  “Frisomat levert het prefab-gebouw en wij verzorgen als algemeen aannemer de totaaloplossing ter plaatse.”

We shelter your business

“In die samenwerking voelen we ons thuis,” licht Kris Oorts toe. “Frisomat werd groot door haar gebogen hangars, maar intussen doen we veel meer dan dat.  De samenwerking met Cosimco in Marokko is daar een mooie illustratie van.  En die trend willen we wereldwijd doortrekken. ” Naar het motto ‘We shelter your business’ wil Frisomat de activiteit van haar klanten veilig onderbrengen. “Ongeacht hoe klein of groot hun project, in Frisomat moeten klanten een betrouwbare partner kennen.  Samen met Cosimco kunnen we dat beeld in Marokko neerzetten. Daar zijn we van overtuigd.”

Samen bekijken we jouw project

Op zoek naar een stalen loods? Frisomat heeft de perfecte oplossing in huis. Dankzij ons unieke bouwsysteem verloopt de montage bijzonder snel en efficiënt. Zo zie jij je droom in een mum van tijd werkelijkheid worden.

This site is registered on wpml.org as a development site.