Stalen loodsen voor de landbouw

Als land- of tuinbouwer vindt u ruimte en bewegingsvrijheid wellicht uitermate belangrijk. Zo heeft u bijvoorbeeld genoeg plek nodig voor de oogst, machines en rijdend materieel.

Als land- of tuinbouwer vindt u ruimte en bewegingsvrijheid wellicht uitermate belangrijk. Zo heeft u bijvoorbeeld genoeg plek nodig voor de oogst, machines en rijdend materieel. Maar ook de toegangsmogelijkheden verschillen van een standaard loods. Om zowel machines als voertuigen en eventueel ook het vee eenvoudig in en uit de ruimte te bewegen, zijn aangepaste poorten een vereiste. Bovendien vraagt elk product om specifieke omgevingsfactoren, denk hierbij aan bijvoorbeeld klimaatregeling en ventilatie. Hiervoor is expertise van de sector een noodzaak.

Dit zijn allemaal zaken die in acht moeten worden genomen bij het bouwen van een landbouwloods. Benieuwd naar de voordelen van een staalconstructie voor uw onderneming?

De mogelijkheden van een landbouwloods in staal

Met een staalconstructie op maat krijgt u een landbouw- of tuinbouwloods zoals u die zelf wil. Met staalbouw kan u namelijk oneindig veel verschillende pistes uitgaan, waardoor de loods volledig aangepast wordt om te voldoen aan de eisen van u en uw product(en). In de volgende lijst vindt u een opsomming van mogelijke toepassingen van een stalen loods gebouwd door Frisomat.

Opslagruimtes
Aardappelopslag
Groenteopslag
Wijnhuizen
Pluimveestallen
Veestallen
Varkensstallen
Bulkopslag

Deze lijst is uiteraard niet exhaustief. Voor een ander gebruik kan u ook steeds bij ons terecht. Wij bekijken graag samen met u de mogelijkheden.

De afmetingen van uw landbouwloods

De grootte die noodzakelijk is voor de opslag of andere doeleinden, verschilt van bedrijf tot bedrijf. Met een stalen constructie voor uw landbouwloods heeft u de keuze om zelf te bepalen wat de uiteindelijke afmetingen van uw gebouw worden. Bovendien bouwen wij loodsen met een modulair karakter, wat maakt dat deze later makkelijk uit te breiden zijn, indien uw bedrijf bijvoorbeeld een aanzienlijke groei kent, en dus meer ruimte beschikbaar nodig heeft.

De zijwandhoogtes kunnen ook volledig op uw wensen afgestemd worden. En met een vrije overspanning tot 60 meter blijft het aantal tussenkolommen beperkt. Hierdoor kunnen machines en voertuigen zich gemakkelijker verplaatsen in de loods, zonder al te veel manoeuvres uit te voeren.

Voor het dak kan u uit verschillende hellingsgraden kiezen, namelijk 10° of 22°. Dit creëert ook meteen een extra ruim effect. Liever een plat dak? Ook dat is geen probleem bij een landbouwloods.

Ideaal tegen weer en wind

Landbouw- en tuinbouwproducten hebben een goede bescherming nodig tegen de verschillende weersinvloeden. Bovendien wilt u ook graag uw machines en voertuigen zo lang mogelijk in goede staat houden. In een stevige loods met goed geïsoleerde wanden en dak kunnen uw toestellen alvast niet roesten door water, of schade oplopen door vrieskou. Ook voor het houden van uw veepluimvee of varkens is een staalconstructie een ideale verblijfplaats.

Omgevingsfactoren voor de producten

Sommige sectoren vragen om specifieke omgevingsfactoren, zoals klimaatbeheersing en ventilatie. Ook dit dient in uw loods geïntegreerd te zijn, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Dit geldt zowel voor levend vee, als voor producten zoals fruit.

Zo is een intelligent ventilatiesysteem uitermate belangrijk. Ventilatie-uitrusting is dan ook iets dat niet mag ontbreken in uw stalen constructie. Ook klimaatbeheersing is uitermate belangrijk. Dankzij verschillende isolatiemogelijkheden wordt een ideaal en gezond klimaat gecreëerd.

Aardappelen: een unieke aanpak

In de aardappelsector spelen een hele hoop factoren mee voor het slagen van de oogst. Vooral bij het opslaan van aardappelen komt heel wat kijken. Het is dan ook belangrijk dat uw loods hierop voorzien is.

In een stalen landbouwloods kunnen de verschillende omgevingsfactoren (ventilatie, klimaatbeheersing), die belangrijk zijn voor het laten slagen van een oogst, gemakkelijk onder controle gehouden worden. Met onze sectorexperten plaatsen wij een opslagloods voor aardappelen volgens de normen en volledig naar uw wensen.

Waarom een landbouwloods van Frisomat?

Een stalen loods van Frisomat, dat is een duurzame en ecologische loods waarvoor minder energie nodig is dan normaal. Met koudgevormd gegalvaniseerd staal realiseren wij een landbouwloods volledig naar uw wensen. Door de nabehandeling van dergelijk staal, verbeteren de sterkte-eigenschappen aanzienlijk, wat uw staalconstructie alleen maar steviger maakt.

Voor eender welke toepassing levert Frisomat uiterst snel een stalen landbouwloods. Dit komt omdat we zowel de productie als de montage van de start tot de oplevering coördineren en realiseren. Bovendien is uitbreiding van het gebouw altijd mogelijk. Omwille van het modulaire karakter van onze loodsen bouwt Frisomat eenvoudig extra ruimte bij, aangepast aan de groei van uw land- of tuinbouwbedrijf.

Daarnaast is Frisomat ook steeds op de hoogte van de vereisten en verplichtingen voor de verschillende sectoren binnen landbouw en tuinbouw. Zo hoeft u zich over de wetgeving alvast geen zorgen te maken, dat doen onze sectorexperten wel!

Met uw ideeën en met ons maatwerk en expertise, realiseren we een landbouwloods die volledig voldoet aan uw verwachtingen. Heeft u interesse of zit u nog met vragen? Neem dan gerust contact op, wij helpen u graag verder.

Wenst u zich eerst wat verder te oriënteren, wellicht vindt u in onze andere artikelen de informatie die u zoekt!

Welke factoren bepalen de prijs van een stalen loods?
Hoe het bouwen van een stalen loods verloopt
Voordelen van staal versus beton

This site is registered on wpml.org as a development site.