Waarom een stalen gebouw beter is dan beton?

Laat u een magazijn, opslagruimte of sporthal in staal of beton bouwen? Beide materialen hebben voor- en nadelen, maar specialisten zijn het erover eens: staal is beter dan beton.

Staal is beter dan beton

Een hal bouwen? Staal houdt het droog en snel

Wie een bedrijfshal wil laten bouwen, weet het: staal is niet alleen een snel, maar ook een droog bouwsysteem. Voeg daar de prefabricage in onze fabrieken aan toe, dan weet u dat de uitvoeringstermijn heel kort is. Ter plaatse is het stalen gebouwen eigenlijk alleen nog te assembleren.

Flexibel bouwen? Staal past zich aan.

Wilt u met Frisomat een stalen gebouw uitbreiden of aanpassen? Dankzij onze modulaire opbouw maken we uw gebouw groter. Beton is daarin veel stugger en speelt minder vlot in op uw wensen. In staal zijn grote overspanningen mogelijk en er is meteen een grote ruimte, die u naar eigen inzicht kunt indelen en aanpassen.

Gebouw isoleren? Staal houdt het hoofd koel

Wilt u in uw gebouw een constante temperatuur? Zijn er koelruimtes nodig, waar de temperatuur onder het vriespunt ligt? Een stalen gebouw met een gevel uit sandwichpanelen isoleert perfect zoals het moet.

Investeren in een gebouw? Staal levert op.

Investeren in goed ontworpen stalen industriële en logistieke gebouwen is verstandig. Met een goed onderhoud blijft de investeringswaarde veel langer vast dan bij gebouwen in beton.

Pijlers in uw gebouw? Staal heeft ze niet nodig.

In staal is het mogelijk grote afstanden te overbruggen. Tussenkolommen bij grote overspanningen zijn niet nodig, omdat de sterkte en stijfheid van het materiaal, in combinatie met de juiste vakwerkstructuur uit zichzelf sterk genoeg is. Daardoor hoeven onze klanten voor de inrichting van hun stalen gebouwen geen rekening te houden met pijlers: de gehele oppervlakte is vrij.

Brand in een gebouw? Staal is slim.

Beton heeft een intrinsieke brandweerstand van een uur, terwijl die bij staal door de brand een kwartier is. Daarom nemen we maatregelen om de intrinsieke brandweerstand van staal te verhogen: we brengen op ons staal brandwerende verf of een brandwerende beplating aan. Voor gebouwen in beton is er wel een groot nadeel: als de betonstructuur begint in te vallen, zien mensen – bijvoorbeeld brandweermannen – dat niet. Dat is anders bij staal. Door het ductiele gedrag zal een staalstructuur de toestand duidelijk aangeven. Stalen structuren beginnen door te buigen en hebben een grote vervormingscapaciteit. Storten ze neer, dan gebeurt dat naar de binnenzijde. Bij beton is dat niet zo. En dat is zeer gevaarlijk voor hulpverleners, mensen die uit het gebouw komen of toeschouwers.

Een gebouw recycleren? Staal doet het voor 100%.

Onze stalen gebouwen zijn bedoeld om héél lang te gebruiken. Maar stel dat u het materiaal van het gebouw ooit wilt recycleren, dan kan dat perfect. U kunt staal 100% recycleren zonder kwaliteitsverlies. Het is als bouwmateriaal uiterst geschikt voor de circulaire economie. Zo makkelijk en snel onze structuur via het meccano-principe werd gemonteerd, zo eenvoudig is het gebouw ook weer opnieuw te demonteren. Handig, want onze gebouwen groeien mee met uw bedrijf, zijn makkelijk verplaatsbaar van de ene naar de andere locatie en zijn door hun modulaire karakter vlot uit te breiden.

Gevaar bij het bouwen? Staal houdt het veilig.

Staal is veiliger dan beton tijdens en na de bouw. Vaak kunnen staalstukken buiten het bedrijfsterrein worden gemaakt, waardoor er minder activiteit op het bedrijfsterrein en minder risico op ongelukken is. De structuur van onze stalen gebouwen is als een meccano-kit. Onze ervaren monteurs bouwen ze razendsnel op. Bovendien is staal na installatie al op zijn hoogste sterkte, in tegenstelling tot beton, dat tijd nodig heeft om uit te harden. Dat creëert direct veiligheid. Wanneer de bouw is voltooid en het gebouw in gebruik is, presteert staal optimaal in gebieden met veel aardbevingen en in gebieden met sterke windkracht. Dat komt door het geringe eigengewicht van de structuur in combinatie met hoge buisstijfheid en ductiliteit. Daar moet bij zware en eerder brosse betonstructuren anders mee omgesprongen worden.

Bent u overtuigd van de voordelen van staal, maar wenst u graag verder te lezen wat Frisomat voor u kan betekenen? In andere artikelen die we schreven, willen we u verder informeren.

Wat bepaalt de prijs van een stalen loods
Stalen loodsen en de landbouw, een uitstekende combinatie
Alles over het bouwen van een loods
Welke mogelijkheden zijn er als u wilt bouwen met een staalconstructie

This site is registered on wpml.org as a development site.