UNIEK systeEm

Pionier in bouwsystemen

Dromen bouwen is onze specialiteit

Dromen bouwen is onze specialiteit

Ervaring troef bij Frisomat. De afgelopen 45 jaar hebben we ons staalbouwsysteem voortdurend geperfectioneerd tot het efficiënte, modulaire, circulaire en klantgerichte systeem van vandaag. Hoe groot of klein je project ook is – onze realisaties overtreffen je stoutste dromen!

DSC 8773 text image vector 2

Het geheim achter dromen bouwen

Het circulaire bouwsysteem van Frisomat, gemaakt van gegalvaniseerd koudgevormd staal, is de ideale keuze voor jouw droomproject. Ons geperfectioneerde ontwerp levert lichtere, duurzamere en milieuvriendelijkere structuren op, die bovendien weinig of geen onderhoud vergen.  
 
De afgelopen 45 jaar zijn onze ingenieurs het systeem blijven perfectioneren. Het resultaat is een oplossing die 30% minder staal gebruikt dan de traditionele structuren, maar die wel dezelfde hoge kwaliteit biedt. Laten we samen je project tot leven brengen. Neem vandaag nog contact met ons op. En realiseer je droom met de duurzame bouwoplossingen van Frisomat!

Frisomat cold formed steel industrial buildings 1

Alle voordelen in een oogopslag

De oplossing van Frisomat is niet zomaar een product: het is een werkwijze die onze unieke aanpak belichaamt.

Juprelle Sports Hall Padel canopy Exterior Frisomat
icons outlines 15 2

Snel uitgevoerd

Door het gebruikte materiaal – koudgevormd staal – en onze allesomvattende productiecontrole kunnen we snel en vlot werken.

icons outlines 15 2

Gemakkelijk uit te breiden

Een ontwerp op maat, dat meegroeit met jouw bedrijf.

icons outlines 15 2

 Veilig en efficiënt

Veiligheid, efficiëntie en milieuvriendelijkheid zijn onze voornaamste prioriteiten.

Minimaal risico, maximaal succes

Voor Frisomat is veiligheid een absolute prioriteit in elke fase, van productie tot montage. Onze gebouwen zijn gemaakt van sterk en duurzaam koudgevormd staal. Ze creëren een veilige werkplek en zijn indien gewenst goed geïsoleerd voor een comfortabele werkomgeving en een optimale bescherming.  
 
Onze structuren zijn zo ontworpen dat ze bestand zijn tegen extreme omstandigheden, zoals stormweer, sneeuw en aardbevingen. Kortom, voor een veilige en comfortabele werkruimte ben je bij Frisomat aan het juiste adres!

Frisomat cold formed steel industrial buildings 2 scaled vector image corner

Dromen worden werkelijkheid in staal

Achter elke stalen loods van Frisomat zit een verhaal. Een verhaal dat doorgaans voortvloeit uit durf, trots en creativiteit.

Ecaterina Hodorogea scaled

Frisomat gaf me razendsnel de oplossing die ik nodig had. Ik ondertekende het contract en nog geen drie maanden later kon ik mijn materiaal al opslaan. Niet alleen was de levering erg snel, het gebouw is ook super praktisch. Het heeft amper onderhoud nodig. Zo kan ik me ongestoord blijven concentreren op het uitbreiden van mijn bedrijf.

Landbouwbedrijf – Roemenië

­Ecaterina Hodorogea

Quote
Llyda Stab Sports Hall Horse Arena Interior Frisomat

Wij bieden allerlei disciplines aan: van westernrijden tot dressuur en jumping. Om de rijpiste tijdens alle weersomstandigheden te kunnen gebruiken, hebben we deze door Frisomat laten overkappen. De zijkanten van de rijhal werden open gelaten. Bij felle wind of regen worden de ze automatisch afgesloten met een windscherm. Zo is het altijd aangenaam rijden op onze overdekte rijpiste.

Overkapping rijpiste – Destelbergen, België

Llyda Stables

Quote
aircraft buildings industrial steel aviation PEB

Om met een zonnevliegtuig op 25 km hoogte te vliegen, is continue innovatie vereist, zegt piloot Raphaël Domjan. Dat principe wilden we ook aanhouden in de bouw van onze vliegtuighangar. Om aan het vliegtuig met 25 m spanwijdte te kunnen sleutelen, ontwierp Frisomat een gebouw van 30 m breedte met XL-schuifpoort. Omdat het project tijdelijk is, moet de hangar ook demonteerbaar zijn. Het prefab constructiesysteem van Frisomat bood een prima oplossing.

Vliegtuigloods zonnevliegtuig – Payerne, Zwitserland

SolarXplorers

Quote
Gavin Cronos Multiple Indoor Courts Sports Hall Sports Hall Exterior Frisomat

Bij een overkapping voor een padelveld komen veel materiaal-technische uitdagingen kijken. Frisomat bracht die in kaart en ging aan de slag met een bouwplan op maat. Met lichte constructiewerken kon Frisomat 22 m veld overbruggen. In december 2021 maakten we onze afspraken en in april 2022 konden de eerste sporters langskomen. Op tijd om het nieuwe padelseizoen mee te pikken!

Padeloverkapping – Kontich, België

Meadow Club

Quote
Bralico Congo Industrial Hall Warehouse Interior Frisomat

Onze brouwerij kende een grote groei en had nood aan extra ruimte. Frisomat ’s hangars zijn gegalvaniseerd en dus roestbestendig, bijzonder interessant voor een brouwerij. Alles werd op korte tijd geleverd en opgebouwd onder supervisie van een Frisomat-vertegenwoordiger ter plaatse. Daardoor kon onze extra productie snel van start gaan. De gebouwen zijn te verplaatsen of uit te breiden, zo kunnen ze verder meegroeien met ons bedrijf.

Productiehal – Pointe-Noire, Congo-Brazzaville

Bralico

Quote
Loonwerken grondwitloof2

Voorheen teelden we onze witloof in een tent. Fijn in de zomer, maar koud in de winter. We vonden een alternatief bij Frisomat. De hangar betekende een verdubbeling in teelbare oppervlakte, maar ook in comfort. De goed geïsoleerde loods zorgt voor een aangename werkomgeving. Ook de loods wordt alweer te klein… we dromen van verdere uitbreiding met een eigen hoevewinkel.

Landbouwbedrijf – Wolvertem, België

Loonwerken Grondwitloof de Valck-De Roos

Quote
Frisomat Sea Invest

We waren tevreden over eerdere samenwerkingen, dus contacteerden we Frisomat voor een nieuw gebouw in de haven van Dakar. Op amper 2 maand tijd werd het gebouw opgetrokken. Een uitdaging waren de hevige winden en de nabijheid van zout water die roest veroorzaakt. Gelukkig zijn Frisomat-gebouwen van gegalvaniseerd staal, van nature al erg resistent. Een speciale coating zorgt voor extra bescherming tegen corrosie. Frisomat voldeed weer aan onze verwachtingen!

Industriële loods en kantoorruimte – Dakar, Senegal

SEA-INVEST

Quote
ULM Hall Sports Hall Airplane Hangar Interior Frisomat

Voor sportvliegtuigen en helikopters die onze luchthaven gebruiken, plaatsten we een stalen hangar van Frisomat. Om vliegtuigen en helikopters probleemloos te parkeren, werd een gebouw van 29 m breed, 25 m diep en 6 m hoog gebouwd. Door de vrije overspanning kunnen meerdere toestellen naast elkaar staan. De XL-poort van 16 m breed zorgt ze nauwelijks manoeuvreren bij het in- en uitrijden. Een enorm pluspunt!

Vliegtuighangar – Aulnat, Frankrijk

Clermont-Ferrand airport

Quote
warehouse storage building steel industrial

Ons bedrijf barstte uit zijn voegen, dus we zochten een nieuw magazijn. Frisomat bouwde een hangar van uitstekende kwaliteit, helemaal volgens de gemaakte afspraken, vertelt CEO Christophe Jacques. We waren echt onder de indruk van de prijs-kwaliteit en de snelle oplevering. Ons vertrouwen in het Frisomat-team is daardoor alleen maar gegroeid.

Magazijn – Tintigny, België

Parquets Georges Jacques

Quote
chicken farms steel industrial breeding metal PESB

Bij Frisomat kozen we een metalen hal met een zadeldak van 10°. Geïsoleerde sandwichpanelen en ingebouwde ventilatoren houden temperatuur en luchtkwaliteit onder controle en creëren optimale fokomstandigheden. Voeder- en drinkinstallaties waren makkelijk te integreren. De minimale onderhoudskosten helpen ons als bedrijf om duurzaam te functioneren.

Pluimveestal – Brzeźno, Polen

Rol Big Poland

Quote
Ice 3

Ons IJssculpturenfestival trekt elk jaar honderdduizenden bezoekers in Antwerpen, Brugge en Luik. Vroeger werkten we met tenten, maar ons bezoekersaantal en aantal sculpturen blijft groeien. Een stalen constructie leek ons veel veiliger, steviger en sterker. Dat daarnaast onze energiekosten daalden, dankzij de kwaliteitsvolle isolatie in het Frisomat-gebouw, is mooi meegenomen!

Tijdelijk gebouw – België

Ice Sculpture Festival

Quote
storage metal hall sports buildings industrial

Voor onze zeilclub in Hofstade hadden we een hangar nodig om boten in op te slaan. Die vonden we bij Frisomat: een stalen hal met een zadeldak van 22°, 16 meter breed, 2,5 meter hoog en wel 32 meter lang! In de nieuwe hangar passen zo’n 50 zeilboten. Er is ook een lockerruimte, sanitaire voorzieningen en een clubkamer met panoramisch zicht op het meer… laat die zeilers maar komen!

Opslaggebouw – Hofstade, België

BLOSO

Quote
metal hall storage potato frisomat offer slider3

Frisomat bouwde al eerder een bewaarplaats voor 2.000 ton aardappelen en een graanopslag voor 12.000 ton voor ons. Nu bestelden we een nieuwe aardappelloods voor 10.000 ton. Uit ervaring weten we dat Frisomat snel werkt en dat het staal van de gebouwen, het beste is van de markt is. Onze producten en onze groeiambities zijn bij Frisomat in goede handen, aldus Tom van Goey, Directeur Granex.

Aardappelopslagloods – Tsjerkasy, Oekraïne

Granex

Quote
GFA de Forton2

We bestelden 3 nieuwe gebouwen: een wijnkelder, een verpakkings- en flessenopslagruimte, een garage voor de oogstmachines en geavanceerd materiaal. Kwaliteit, temperatuurbeheersing en integratie in het landschap waren belangrijk. De productie- en opslaghallen met geïsoleerde wanden en daken werden binnen de 12 weken opgeleverd.  Op tijd voor onze herfstproductie!

Wijnmakerij – Beaucaire, Frankrijk

GFA de Forton

Quote
MM Stavebniny Trade

Voor onze tennishal waren breedte en duurzaamheid de sleutelwoorden. Frisomat ontwierp, produceerde en bouwde de metalen hal voor meerdere tennisvelden. Op de openingsdag waren er verschillende bekende spelers aanwezig. Karol Beck, Davis Cup-speler, zei: “Ik ben verrast door hoe de hal eruitziet. Simpel maar veelzijdig, en ook goed verlicht. Gewoon perfect!”

Sporthal – Kremnica, Slowakije

MM Stavebniny Trade sro

Quote

vorige

volgende

Geïnteresseerd in ons unieke bouwsysteem?

Twijfel je nog? Neem contact met ons op en wij stellen je gerust.