koudgevormd (CFS), gegalvaniseerd staal

WAAROM KIEZEN VOOR KOUDGEVORMD, GEGALVANISEERD STAAL?
Bij Frisomat vervaardigen we gebouwen uit koudgevormd, gegalvaniseerd staal. Hoewel het basismateriaal gelijk is aan dat van warmgewalst staal, verbetert het proces van koudvervormen tijdens de nabehandeling de sterkte-eigenschappen. Essentieel voor de duurzaamheid van onze stalen gebouwen.

Jouw project bespreken?

Het productieproces van ons koudgevormd staal

Frisomat cold formed steel industrial buildings factory 32
icons outlines 15 2

GEGALVANISEERD STAAL

Frisomat gebruikt voorverzinkt staal, gekocht in coils (staalrollen). De verzinking wordt uitgevoerd in een strikt gecontroleerde omgeving om een nauwkeurige laagdikte te verzekeren, wat onnodig zinkgebruik voorkomt.

icons outlines 15 2

EGALISEREN VAN HET STAAL

We maken het staal vlak door spanningen uit afgewikkelde coils te verwijderen. Dit garandeert later een optimale profilering.

icons outlines 15 2

Ponsen van gaten

Onze technische afdeling programmeert stempelsjablonen in onze computergestuurde machines. De benodigde gaten, die essentieel zijn voor een vlotte montage, worden nauwkeurig gestanst. Dankzij minimale toleranties kunnen we perfect passende onderdelen garanderen.

icons outlines 15 2

WALSEN of profileren VAN HET STAAL

Het staal wordt geleidelijk vervormd, beginnend vanuit het midden van de rol naar de randen, om de gewenste profielen te creëren. Met behulp van meerdere profileringslijnen transformeren we vlakke, dunne platen (met een dikte tot 5 mm) tot kolommen, liggers of andere elementen van onze gebouwen.

icons outlines 15 2

KAPPEN VAN DE PROFIELEN

De staalprofielen voor de kolommen en liggers worden op lengte gesneden tijdens het productieproces, wat bijdraagt aan een continue productiestroom en minimale productieafval.

Wil je een stalen gebouw of structuur kopen?

Offerte aanvragen

Voordelen van koudgevormd, gegalvaniseerd staal

Het gegalvaniseerd staal op coils hoeft enkel gestanst en geprofileerd (koudgevormd) te worden tot kolommen, liggers en andere elementen. Extra nabehandelingen zoals schilderen of verzinken, die bij warmgewalst staal vereist zijn, zijn niet meer nodig. Dit verhoogt de efficiëntie.

Bovendien zijn onze prefabelementen efficiënter in transport en montage, door hun lichte gewicht en de eenvoudige boutverbindingen. Waardoor een klein team met licht materiaal snel een industrieel gebouw kan opbouwen, wat de bouwtijd aanzienlijk verkort.

Frisomat cold formed steel industrial buildings factory 28
icons outlines 15 2

CORROSIEBESTENDIG

Elk onderdeel heeft een zinkcoating voor langdurige bescherming tegen corrosie. Dit verzekert dat je gebouw voor vele decennia in uitstekende staat blijft.

icons outlines 15 2

STRUCTURELE STABILITEIT

Onze stalen constructies zijn uitzonderlijk stevig, ondanks hun dunne profieldikte van slechts enkele millimeters. Dit door gebruik van hoogwaardig staal in combinatie met onze innovatieve profilering. Dit maakt het mogelijk om grotere en hogere gebouwen te realiseren dan met traditionele methoden.
Lees meer in de vergelijking van staal- en betonbouw

icons outlines 15 2

LICHT EN STERK

Koudgevormd staal is lichter dan andere traditionele bouwmaterialen, wat resulteert in lagere belasting op funderingen, efficiënter transport en snellere montage. Dit maakt het ideaal voor industriële bouwprojecten en export, en resulteert bovendien in kostenbesparingen.
Lees meer over de kostprijs van een stalen bedrijfshal

icons outlines 15 2

Snelle montage

Onze lichtgewicht, prefab bouwelementen zijn voorzien van voorgeponste gaten en efficiënte boutverbindingen voor snelle montage. Hierdoor een klein team met licht materiaal snel en effectief industriële gebouwen realiseren, waardoor het bouwproces aanzienlijk wordt versneld.
Lees meer over de montage van je Frisomat-gebouw

icons outlines 15 2

PRECISIE

Met een uitgebreid assortiment aan diktes, die in stappen van 0,5 mm variëren, gebruiken we altijd het meest geschikte profiel voor elke locatie, waardoor we materiaal en kosten efficiënt benutten.

icons outlines 15 2

FLEXIBILITEIT

Koudgewalst staal maakt het mogelijk om snel diverse soorten profielen te ontwerpen. We blijven ook steeds nieuwe mogelijkheden toevoegen aan ons assortiment.

icons outlines 15 2

MILIEUVRIENDELIJK

Koudgevormd staal is milieuvriendelijker: er zijn geen extra nabehandelingen nodig en de constructies zijn volledig recycleerbaar. De lichtere gewichten van de afgewerkte gebouwen minimaliseren bovendien de impact van transport op het milieu.

Vraag een gesprek aan

Hulp nodig met jouw project? Neem contact op met een van onze experts.

Gegarandeerde productie van topkwaliteit

Wij kopen onze staalvoorraad jaarlijks in grote hoeveelheden in, wat zorgt voor concurrerende prijzen en een ononderbroken productie. Ons voorraadbeheer zorgt ervoor dat er altijd voldoende materiaal beschikbaar is, waardoor productievertragingen worden voorkomen.

Frisomat importeert coils (staalrollen) die consistent van hoge kwaliteit zijn. Elke coil wordt geleverd met een kwaliteitscertificaat, waardoor we de herkomst en kwaliteit nauwkeurig kunnen volgen. Al onze processen, van ontwerp tot productie, vinden plaats in onze faciliteiten in België (Wijnegem) en Brazilië, volgens de strengste kwaliteitsnormen.

Frisomat cold formed steel industrial buildings factory 37

Snelle productie en montage

Ons geprefabriceerde bouwsysteem maakt gebruik van gegalvaniseerd staal dat tot kolommen, liggers en andere bouwelementen wordt gevormd door een proces van stansen en profileren (koudvormen).

De onderdelen van onze gebouwen zijn perfect stapelbaar in containers voor efficiënt transport, waarbij het lichte gewicht het aantal benodigde containers en vrachtwagens vermindert. Frisomat heeft altijd een voorraad van deze geprefabriceerde onderdelen klaarstaan, direct beschikbaar voor verzending en montage.

Bij aankomst op de bouwplaats zijn onze prefab stalen structuren meteen klaar om gemonteerd te worden. Dankzij de lichte stalen elementen met voorgeboorde gaten en boutverbindingen kan een klein team met een lichte vrachtwagenkraan de industriële gebouwen snel en efficiënt opzetten, wat de bouwtijd aanzienlijk vermindert.

Frisomat cold formed steel industrial buildings factory 34

Vraag een gesprek aan

Hulp nodig met jouw project? Neem contact op met een van onze experts.

Het bouwproces met Frisomat in 10 stappen

Ontdek de 10 stappen in het proces van een industriële stalen bedrijfsgebouw: van je offerteaanvraag tot de oplevering van je gebouw.

Lees meer

Offerte aanvragen