Waarom kiezen voor staalbouw

STAAL VERSUS BETON
Bij het kiezen van bouwmateriaal staan staal en beton vaak centraal. Elk met unieke voordelen, maar lees hieronder meer over de veelzijdigheid van staal. Ontdek de voordelen van staalbouw en waarom het een uitstekende keuze is voor uiteenlopende bouwtoepassingen.

Jouw project bespreken?

Functionele voordelen staalbouw

Snelle constructie

Staalbouw is ideaal voor een snelle projectrealisatie. Het bouwproces wordt aanzienlijk versneld door prefabricatie in onze fabriek. Eenmaal ter plaatse moeten de elementen enkel nog geassembleerd worden. Onze prefab bouwelementen zijn ontworpen voor snelle montage, dankzij de voorgeponste gaten en efficiënte boutverbindingen.

Lees meer over de montage

LICHT & STERK

Koudgevormd staal is lichter dan beton, wat resulteert in lagere belasting op funderingen, efficiënter transport en snelle montage. Dit maakt het ideaal voor industriële bouwprojecten en export. De specifieke profilering van onze liggers en kolommen geeft het dunne koudgevormde staal een hoge draagkracht, wat resulteert in een robuust en stevig gebouw.

Lees meer over koudgevormd, gegalvaniseerd staal

Flexibiliteit in constructie

Met onze modulaire staalconstructies zijn gebouwen eenvoudig uit te breiden of aan te passen. Bovendien bieden ze de mogelijkheid om grote open ruimtes tot 60 meter te overspannen, die naar wens kunnen worden ingedeeld en aangepast. Een duidelijk voordeel ten opzichte van de traditionele betonbouw, die minder flexibel is.

Lees meer over ons modulaire staalbouwsysteem

Uitstekende Isolatie

Stalen gebouwen met geïsoleerde sandwichpanelen bieden optimale temperatuurcontrole, wat ze uitermate geschikt maakt voor omgevingen die constante of zeer lage temperaturen vereisen. Afhankelijk van de opgeslagen goederen, variërend van diepvriesproducten tot elektronica, leveren wij isolatieoplossingen die voldoen aan strikte industriële normen in lijn met specifieke vereisten van elke sector.

Vraag een gesprek aan

Hulp nodig met jouw project? Neem contact op met een van onze experts.

Duurzaamheids- en veiligheidsvoordelen van staal

Waardebehoud van investering

Stalen gebouwen behouden hun waarde beter over tijd, vooral bij goed onderhoud, in tegenstelling tot betonnen gebouwen.

duurzaam & Circulair

Onze modulaire staalconstructies zijn eenvoudig aan te passen en te verplaatsen, wat ze perfect geschikt maakt voor groeiende ondernemingen. Bovendien is staal 100% recycleerbaar zonder in te boeten aan kwaliteit, waardoor onze bouwmethode uitstekend past binnen de circulaire economie.

Bouwveiligheid

De productie van onze stalen prefabonderdelen buiten de bouwplaats vermindert het risico op ongevallen aanzienlijk. Staal bereikt direct na installatie zijn maximale sterkte, wat zorgt voor directe veiligheid in risicovolle omgevingen.

Gegarandeerde productie door grote voorraad

Wij kopen onze staalvoorraad jaarlijks in grote hoeveelheden in, wat zorgt voor concurrerende prijzen en een ononderbroken productie. Ons voorraadbeheer garandeert dat er altijd voldoende materiaal beschikbaar is, waardoor productievertragingen worden voorkomen. Al onze processen, van ontwerp tot productie, vinden plaats in onze faciliteiten in België (Wijnegem) en Brazilië, volgens de strengste kwaliteitsnormen.

Frisomat cold formed steel industrial buildings factory 39

Kwaliteit en prijs in evenwicht

Door gebruik van hoogwaardig staal garanderen we een duurzame investering, waardoor je verzekerd bent van een gebouw dat zowel aan je huidige als toekomstige behoeften voldoet. Ons prefab bouwsysteem zorgt ervoor dat je een duidelijk overzicht hebt van de kosten van je stalen gebouw. Ons efficiënte productie- en bouwsysteem verlaagt de kosten voor materiaal, transport en arbeid. Dankzij korte lever- en assemblagetijden is het bouwproces vlot en met minimale hinder, zodat je gebouw snel gebruik kan worden genomen. Dit alles draagt bij aan een snelle terugverdiening van je investering.

Frisomat cold formed steel industrial buildings assembly 8 scaled

Het bouwproces met Frisomat in 10 stappen

Ontdek de 10 stappen in het proces van een industriële stalen bedrijfsgebouw: van je offerteaanvraag tot de oplevering van je gebouw.

Lees meer

Offerte aanvragen